Forhistorien

Forhistorien til Gundestrupspillene

Siden 1994 har der i Rævemosen ved Aars hvert andet år været tradition for at opføre egnsspil af høj kvalitet med lokale aktører på og bag scenen – hjulpet på vej af professionelle instruktører – og lokale kunstneres smukke kulisser i et levende landskab.

 

Startskuddet blev givet den 28. maj 1991, da 100–året for fundet af Gundestrupkarret blev fejret ved en stor fest i Rævemosen.

 

Mange familiemedlemmer til Jens Sørensen (finder af karret) var mødt frem, og dagens hovedaktør var forfatteren Ebbe Kløvedal Reich, som levendegjorde forhistorien gennem sin store historiske viden og fortælleevne.

 

Denne dag inspirerede flere og førte til, at Ebbe Kløvedal skrev manuskript til det første Gundestrupspil, ”Den fjortende plade”, hvor fundet og begivenhederne omkring dette blev levendegjort.

 

Instruktør Jørn Holstein, der flere gange havde samarbejdet med EKR, formåede at ”fremdrive” de lokale amatører til en flot forestilling.

 

En lokal kunstners smukke kulisser og den levende mose med landskabet omkring fuldendte spillet, der høstede mange rosende ord fra såvel publikum som presse.

 

Og det blev starten på en tradition – og en række af oplevelser for både publikum og de medvirkende.

Ebbe Kløvedal blev i årene fremover fast ”huspoet”/forfatter og oftest med Jørn Holstein som instruktør.

 

Det lokale islæt i egnsspillene blev bekræftet af, at adskillige begivenheder havde udspillet sig i den virkelige himmerlandske verden som f.eks. fundet af Gundestrupkarret , gendarmslaget ved Aars kro og fejden mellem søskendeparret, Johs. V. og Thit Jensen, fra Farsø.

 

Samtidig blev de historiske personer bragt til live (f.eks. Thit og Johs. V.) og ikke at forglemme: Tordenkalven og andre originaler fra egnen.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

I går | 12:51

Det vil vi gerne have.Ring på 22748825 for en aftale.

...
24.01 | 13:18

Jef har noget tøj, som tidligere har været brugt i egnsspil. - kunne det have interesse? -

...
31.10 | 06:48

Superb explanation & it's too clear to understand the concept as well,please visit here for more details : https://packers-and-movers-bangalore.in/

...
07.08 | 15:11

Tirsdag er udsolgt. Onsdag. torsdag og fredag kan du købe billetter ved indgangen.

...
Du kan lide denne side